Zoete aardappel-appelstrudel met vanillesaus
30 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Week de rozijnen 20 minuten in 3 eetlepels cognac of whisky.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 1-2 mm dik. Meng de appelschijfjes met de suiker en de kaneel.
- Hak de blokjes zoete aardappel iets kleiner, tot ongeveer de helft van hun formaat. Schep de zoete aardappel door het appelmengsel.
- Laat de rozijnen goed uitlekken. Meng de rozijnen met 2 eetlepels weekvocht door het appelmengsel.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg uit en leg op het meeverpakte bakpapier op de bakplaat. Verdeel het appelmengsel in een brede baan over het deeg.
- Klap de zijkanten over de vulling en rol de strudel op. Leg de strudel op de naad op de bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los. Bestrijk de strudel dun met ei. Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de strudel in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat intussen de bollen ijs tot vanillesaus smelten. Breng de saus op smaak met 2-3 eetlepels cognac of whisky.
- Laat de strudel uit de oven 10 minuten rusten. Snijd de strudel in 6 mooie plakken en serveer met de vanillesaus.
- Als dessert of na een winterse wandeling: deze strudel met vanillesaus is hartverwarmend. Zoete aardappel maakt ‘m bijzonder!
- Tip: Liever zonder alcohol? Week de rozijnen in water of appelsap. Laat de drank weg uit de vanillesaus of vervang door 1 eetlepel amandelsiroop.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 370 kcal
- 16 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 43 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen